Skyresponse tredubblar

Luleå Luleåföretaget Skyresponse, som utvecklar molnbaserade larmsystem, fördubblar omsättningen och tredubblar personalen i Luleå.

Under  2018 fördubblades omsättningen och även i år räknar man med en fördubbling till drygt 12 miljoner kronor.  Försäljningen av licenser fördubblades under 2018 och i år kommer den att tredubblas.

- Vi har haft ett jättebra år då vi förstärkt vår position på marknaden för trygghetslarm. Jag ser en stor potential för oss att växa. I år ska vi göra en stor satsning på England, säger vd Martin Reidevall.

Under 2018 lyckades Skyresponse gå från noll och ta 10 procent av marknaden för trygghetslarm i Norge. I England är marknaden fyra gånger större än den Nordiska marknaden.

Företaget håller på att tredubbla personalen vid utvecklingskontoret i Luleå. Man har just nyanställt och är nu sju medarbetare i Luleå, och ungefär lika många vid försäljningskontoret i Stockholm. Just nu söker man tre till, varav en kontorschef i Luleå. Inom två-tre år räknar man med att vara minst 15 i Luleå.

- Vi ska bygga vår teknikhub här i Luleå, säger Martin Reidevall.

För att klara den internationella expansionen tar bolaget in nytt kapital. Under fjolåret tog man in 17 miljoner kronor i nytt kapital från investerare. I år ska det växa till 30 miljoner kronor.

Ägare och investerare i bolaget är Startkapital-gruppen i Norrbotten, Norrlandsfonden och en grupp investerare i Stockholmsområdet, ledda av Thomas Ivarson som också är styrelseordförande.

- Marknaden för Internet of Things håller på att explodera. Det blir fler och fler sensorer på allt fler områden. Vi kommer in i nästa steg, vi har programvaran som behövs, säger Thomas Ivarson.

Han tror att bolaget har goda förutsättningar att hävda sig på växande marknader för olika larmsystem.

- Skyresponse är ett cloud-bolag, vi har en programvara som vi kan leverera world wide. Det är också väldigt bra personer i bolaget och i ledningen, med rätt kompetens, bra kultur och stor öppenhet, säger Thomas Ivarson.