Amasten I Luleå

En ny kooperativ boendeform ska testas i Luleå. Bild: Amasten

Amasten lanserar ny boendeform i Luleå

Luleå Fastighetsbolaget Amasten lanserar tillsammans med Luleå kommun en ny kooperativ boendeform i Kronandalen.

- Luleå är en innovativ och hållbar kommun som passar perfekt för den här typen av satsningar. Vi vill tillsammans skapa rörelse på bostadsmarknaden, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten.

Ett kooperativt boende är en hybrid mellan hyresrätt och bostadsrätt där hyresgäster betalar en insats för lägenheten som återfås vid utflytt. I Amastens kooperativ ingår också möjligheten att semestra i Portugal.

Även för Amasten är det en ny boendeform, som man vill testa marknaden för genom ett pilotprojekt i Kronandalen.

- Vi tror på nya lösningar på boendefrågan men vi måste även lyssna på vad marknaden säger. Vi öppnar därför en kö där den som är intresserad kan anmäla sig. Vi får se om intresset finns, säger Jan-Erik Höjvall.

- Det är jättekul att fler företag är intresserade av att etablera sig i Luleå. Att det dessutom är ett företag som kan erbjuda låga hyresnivåer är extra roligt, säger Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå. 

Amasten förvärvar, förvaltar, utvecklar och bygger fastigheter. Fastighetsbeståndet utgörs till två tredjedelar bostäder, resterande ytor utgörs av kontors-, butiks-, industri- och samhällslokaler.

Annons