Dundret Kommunägt

Mats Pettersson, kommunchef och kommunalråden Birgitta Larsson, Jeanette Wäppling och Henrik Ölvebo.

Kommunens övertagande av Dundret blev klart

Gällivare Under måndagen den 1 juli undertecknades avtalet där Gällivare kommun tar över skidanläggningen Dundret från Peter Aasas bolag Laplanddiscovery AB.

Köpare är det kommunalt ägda bolaget Dundret Gällivare Fjällanläggning AB. Priset är 90 miljoner kronor.

- Nu har vi kontroll över Dundret med alla dess möjligheter. Med den alpina fjällanläggning i världsklass som Dundret är i kombination med längdskidspår av yppersta internationella klass på Hellnerstadion har vi nu en helhet som kan förädlas ytterligare, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Övertagandet skedde 1 juli. I bolaget ingår fastigheten Dundret 5:4 med sex liftar, med byggnader för drift, och byggnader för boende och affärsverksamhet. Peter Aasa behåller Björnfällan och fastigheten som innehåller bergrummet där Boda borg drevs tidigare.

Peter Aasa, som bland annat driver Quality Hotell i Gällivare, köpte Dundret 2017 efter att dåvarande ägaren gått i konkurs. Under många år har olika ägare haft svårt att få lönsamhet på anläggningen. Under de två år som gått har Peter Aasa känt sig motarbetad av kommunen när han velat göra satsningar på skidanläggningen.

Annons