Lindbäcks säljer studentbostäder och blir delägare i Studentbostäder

Piteå Lindbäcks har sålt sina studentbostäder på Porsön i Luleå till Studentbostäder i Sverige (SBS). Genom affären blir Lindbäcks delägare i SBS.

Det handlar om åtta fastigheter med 1.443 lägenheter med ett underliggande fastighetsvärde på cirka 1,1 miljarder kronor. Lindbäcks kliver in som stor delägare i Studentboster i Sverige med en ägarandel på 20 procent.

Vi är glada att sälja våra studentbostäder till en så långsiktig aktör som SBS och det känns bra att vi också blir delägare i bolaget. Den här affären kommer att stärka oss i vår fortsatta expansion, vi ser nu fram emot att bygga nya bostäder för egen förvaltning i Luleå, Skellefteå och Piteå, säger Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks Fastigheter.

Försäljningen möjliggör nya investeringar och bostadsprojekt i egen regi för Lindbäcks. I affären ingår en överenskommelse att Lindbäcks ska bygga 100 nya studentlägenheter som en förtätning inom området på Porsön, med byggstart våren 2020.

– Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda studentboenden och därmed bidra ytterligare till stadens utveckling. Genom att få Lindbäcks också som ägare kan vi gå starkare fram med vår projektutveckling, säger Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

SBS tillträder fastigheterna den 2 september 2019.

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, landsting och högskolor och finns idag på 10 högskolenära orter i Sverige.