Part O Curatina

Jonas Larsson, Part och Susanne Sahlén Nyberg, Curatina

Part och Curatina samarbetar om HR

Kalix Badrumstillverkaren Part i Kalix och Piteåföretaget Curatina har tecknat ett flerårigt avtal som ger Curatina uppdraget att agera mobil HR-partner.

- Vi är i den storleken att vi behöver en egen personalavdelning – vår utmaning var att hitta rätt kompetens som skulle vara nära verksamheten i framförallt Kalix och Överkalix där vi har största delen av personalen. För oss handlade om att hitta rätt person och kompetens som passade in i verksamheten - som förstår vårt behov och kan hjälpa oss utvecklas, säger platschefen i Kalix, Jonas Larsson.

Part har huvudkontoret och produktionen i Kalix och har idag cirka 300 medarbetare och totalt cirka 500 anställda i koncernen. Företaget har försäljningskontor i Stockholm, Norge och Danmark.

Mia Nordlund, ägare av Curatina, säger i ett pressmeddelande, att det är en ökad efterfrågan på expertkompetenser inom HR frågor som kan vara både komplicerade och tidskrävande hos företagen, framförallt hos små- och medelstora företag som inte har någon egen HR-avdelning. 

Annons