Bygmastipendiat Luleå

Birger Karlsson (lärare Luleå gymnasieskola), Anders Wedin (rektor Luleå gymnasieskola), Erik Thun och Lars-Erik Nordström (Bygma Luleå). Foto: Susanne Lindholm

Bygmastipendiater Piteå

Andrée Persson och William Forsberg. Foto: Maria Fäldt

Bygma belönar byggelever

Luleå/Piteå Elever vid gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram i Luleå och Piteå har fått ta emot bygghandelsföretaget Bygmas stipendium.  

I Luleå fick sistaårseleven Erik Thun ta emot stipendiet och på Strömbackaskolan i Piteå fick det två eleverna Andrée Persson och William Forsberg dela på stipendiet.

– I en tid där allt färre elever väljer de yrkesförberedande programmen, i vart fall i storstadsregionerna, är det viktigt att vi säkrar yrkeskunskapen och en hållbar framtid för branschen. Därför vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det är syftet bakom Bygmastipendiet, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

Stipendiet består av en verktygsväska och en check på 10.000 kronor. Det riktar sig till sistaårselever på ett urval av landets gymnasieskolor och delas ut för sjätte året i rad.

Annons