Fortlax och Eco Datacenter går samman

Hortlax Datacenterföretaget Fortlax går samman med Eco Datacenter för att stärka positionen på datacentermarknaden.

Samgåendet sker genom att Eco Datacenter förvärvar aktierna i Fortlax, och en aktieväxling. Det medför ingen förändring av Fortlax organisation.

- Fortlax har genom åren byggt upp en stark marknadsposition främst inom högsäkerhetsområdet och är en pionjär inom co-location-marknaden i Sverige vilket gjort det till det ledande alternativet för kunder som vill ha en svensk leverantör av datacentertjänster, säger Lars Schedin, vd för Eco Datacenter. 

Eco Datacenter har sin bas i Falun och lanserade förra året världens första koldioxidpositiva datacenter. I fjol blev Areim majoritetsägare i bolaget.

- Datacenterbranschen växer snabbt och för att kunna lyckas behöver du både ha tillräcklig storlek och tillräckligt med kapital. Genom samgåendet med Eco Datacenter får vi både en starkare marknadsposition och de finansiella muskler som vi behöver för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Anders Berglund Hansius, vd för Fortlax.

Samgåendet innebär en fortsatt utbyggnad och satsning på Fortlax anläggningar i Piteå, samtidigt som kapaciteten vid Eco Datacenters anläggning i Falun kommer att utökas.

- Vi har en tydlig plan för vår expansion där vi kommer att både göra förvärv och samgåenden men där vi också successivt kommer att bygga ut våra befintliga anläggningar, säger Eco Datacenters ordförande Lars Thunell.