Go Business etablerar sig i Skellefteå

Piteå Piteå Science Parks företagsinkubator öppnar i Skellefteå i höst.

- Vi vill fylla en lucka där även nystartade och ofta småskaliga företag inom tjänstesektorn kan få kunskap, verktyg och nätverk för att utveckla sina affärer. Våra företagare är ofta kreatörer och konsulter inom musik, design, media, hälsa, turism och andra tjänsteområden och det behövs en aktör i Skellefteå som är speciellt inriktad på deras behov, säger Helena Strömbro Ershag, Go Business innovationsledare som ska arbeta med att etablera den nya enheten i Skellefteå.

Go Business ska samarbeta med Nyföretagarcentrum, LTU Business, Coompanion Nord och Skellefteå Science City.

- Tjänstesektorn och kreativa och kulturella näringar växer i Skellefteå. Go Business blir ett välbehövligt komplement i det företagsfrämjande systemet och en viktig kugge i att vi får fler företag som kan starta, växa och utvecklas här, säger Ida Lindh, näringslivsutvecklare på Skellefteå kommun.

Go Business är en inkubatorverksamhet som ska skapa tillväxt i norra Sverige genom att ge förutsättningar för kreativitet och entreprenörskap. Ägare är Piteå Science Park. Verksamheten startade 2008, med koppling till utbildningarna vid Institutionen för konst, kommunikation och lärande vid Luleå tekniska universitet i Piteå.

Numera finns Go Business också vid Luleå Science Park, och från och med i höst även i co-working huset The Great Northern i Skellefteå.