Samuel Holmström

Samuel Holmström, vd, Lundqvist trävaru.

Lundqvist trävaru slår nya försäljningsrekord

Piteå Småhustillverkaren planerar att anställa fler efter 30-procentig försäljningsökning.

I ett pressmeddelande skriver Lundqvist trävaru att bolaget slagit försäljningsrekord nio månader i rad.

– Vi har svårt att säga vad som gjort att vi trotsar den svagare marknaden men vår tro är att allt fler kunder nu är beredda att både rita och beställa sina byggnader i vår 3D-konfigurator. När vi lanserade vårt system för att köpa byggnader på nätet 2015 var vi först och då tar det alltid tid att förändra beteenden. En annan faktor till tillväxten kan också vara att vi förra året blev först i Sverige med fastpris direkt på nätet för montage. Detta har underlättat köpprocessen, säger Samuel Holmström, vd Lundqvist trävaru, i ett pressmeddelande.

Bolaget planerar att ha ett 40-tal anställda under sommaren, mot dagens 26. 
– Beställningarna på byggnader har överträffat våra högt ställda förväntningar och nu känns det kul att kunna presentera att vi skapar fler jobb i Piteå samtidigt som framgångarna får oss att våga öka utvecklingstakten i skapandet av nästa generations digitala plattform, säger Samuel Holmström.

Lundqvist trävaru skriver också i pressmeddelandet att nya delägare kan vara på väg in. 
– Intresset har varit stort sedan vi öppnade dörren på glänt för nya delägare. Det vi just nu utvärderar är vilken typ av ägare som även kan bidra med mest värdefulla kompetenser för att kunna ta bolaget till nästa nivå. Bland intressenterna finns både industriella- och finansiella aktörer. Vår tro är att vi kan presentera en affär någon gång under hösten men just nu har vi mest bråttom med att leverera på alla beställningar, säger Samuel Holmström.

Annons