Anna Whitlocks Gymnasium

Anna Whitlocks gymnasium, en ombyggnad ritad av MAF Arkitekter i Luleå.

MAF vann Årets Stockholmsbyggnad

Luleå Luleåföretaget MAF Arkitektkontor vann tävlingen om Årets Stockholmsbyggnad, en tävling där stockholmarna röstar fram vilket byggnadsprojekt som varit mest lyckat under året.

800 av 4800 röster gick till Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen, där ombyggnaden ritats av MAF Arkitekter och byggts av Fastighets AB Balder.

Juryn som slutligen utsåg vinnaren skriver: ”En stolt byggnad för stolta elever. Att låta ungdomar få tillgång till denna byggnad är på alla sätt fantastiskt. En allmän byggnad får ett allmänt innehåll. Ett respektfullt återbruk av en robust arkitektur, varsamt utfört med ett magnifikt resultat.”

– Anna Whitlocks gymnasium är en mycket värdig vinnare. Det är imponerande hur den gamla myndighetsbyggnaden har förvandlats till en modern skolbyggnad. Dessutom har skolan bidragit till att ge än mer liv och rörelse i området, säger juryns ordförande, stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson.

– Alla inblandade har gjort en heroisk insats med anpassningen av den här kulturhistoriskt värdefulla byggnaden till en modern och attraktiv skolmiljö, skriver MAF och Balder i ett pressmeddelande.

Annons