Magnus Nilsson ny säljchef på Hydro66

Boden Magnus Nilsson blir ny säljchef på datacenterföretaget Hydro66 i Boden.

Magnus Nilsson kommer närmast från Data Ductus. Han har en bakgrund med internationell affärsutveckling och försäljning inom industri, IT och telekom från bolag som SKF, Ericsson och Tieto.

- Jag har följt datacenterindustrin ifrån ett mjukvaru- och Cloudperspektiv och ser att kraven på datacenter från företag ökar när det gäller tillgänglighet, kapacitet och hållbarhet. Det ska bli riktigt roligt att ansluta till Hydro66 teamet, deras colocationerbjudande i världsklass och kunder både här i Sverige och internationellt, säger Magnus Nilsson.

Hydro66 datacenter i Boden erbjuder datacentertjänster särskilt anpassade för stora företag, HPC-kluster och molntjänster. Anläggningen drivs av 100 procent förnybar vattenkraft och är ett av världens mest effektiva datacenter.

- Intresset från marknaden både lokalt och internationellt är stort för gröna colocationtjänster. Vi är jätteglada att kunna välkomna Magnus till vårt team, han har en bred erfarenhet och ett tydligt driv, säger Anne Graf, vd för Hydro66.