Polarbröd delar ut Utstickarpriset för åttonde gången

Älvsbyn För åttonde året i rad ska Polarbröd dela ut Utstickarpriset till en nytänkande och modig person. I samband med det hyllar vd Karin Bodin sin nyss bortgångna syster, Anna Borgeryd.

Årets pris delas ut till någon som upplyser och sprider kunskap och hopp.

- Det känns helt rätt, inte minst i ljuset av att vi i år har mist Anna, min syster som brukade tänka på sig själv som lärare, som visste att insikt om problem är halva lösningen, som också drevs av att berätta och sprida vidare. Upplysning känns också väldigt viktigt i dag när vi ser strömningar av vetenskapsförakt, att det går an att tycka nästan vadsomhelst. Samtidigt har vi aldrig som mänsklighet haft större samlad kunskap. Upplysningens ideal om människans förnuft, kritiskt tänkande och jämlikhet är väldigt viktiga idag. Det ska vi hylla med årets Utstickarpris, säger Karin Bodin.

Utstickarpriset instiftades av Polarbröd 2012 för att hylla modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

I juryn sitter förutom Karin Bodin, också armbryterskan Heidi Andersson, professor Johan Kuylenstierna, främjaren av unga sociala entreprenörer Maja Frankel och grundaren av Bambuser, Måns Adler. 

Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld och prisutdelningen sker på en tillställning i höst.