Jessica Forsén

Jessica Forsén

Hur når man sin dröm?

Krönika Jessica Forsén, som driver HR-Kompassen, skriver om hur hon försöker uppnå sin dröm både som företagare och privatperson.  

Jag vill gärna dela med mig om min dröm och min AAAC-lista. Den kanske kan få andra att nå sina drömmar.

Jag driver verksamhet i Luleå och har hela Sverige som arbetsfält men har alltid haft en dröm om att prova driva mitt företag i Spanien men mitt inre har sagt till mig, det går inte. Det som dock visar sig är att det går framåt och mer och mer uppdrag hamnar i Spanien.

Jag och min man skaffade för snart 2 år sedan en liten lägenhet i Spanien, trots att det är långt kvar till pension. Någonstans fanns drömmen om att kunna bo och verka i Spanien, men det kändes som att vi inte kommit framåt i detta trots inköpet av lägenhet.

Idag så har de flesta människor många att-göra-listor och det flesta är släcka-bränder listor, både på jobbet och privat. Vi når inte riktigt de högra målen och drömmarna för att vi prioriterar små snabba vinster som egentligen inte alltid är så viktiga.

AAAC-lista handlar om Avoid At All Cost.

Det är en fantastisk metod som du kan använda för att prioritera. Jag och min man satte oss ner och gjorde var sin lista för att se om vi hade några gemensamma punkter. Det hade vi, Spanien kom högst upp. Vi gjorde sedan vår gemensamma lista och fick en aha-upplevelse. Efter det gjorde vi en handlingsplan och idag undviker vi allt annat som behöver göras om inte tiden finns. Självklart måste man göra vissa andra saker men detta är lett till köpstopp, försäljning av saker, stressen kring massa måsten som vi haft. Detta har underlättat och vi kan båda fokusera och känna att vi är på samma linje.

Min utmaning har också varit att jag vill fortsätta driva mitt företag och fortsätta göra skillnad för människor, göra att de hittar energi, utvecklas och hittar sin väg så mina tankar har alltid varit - går det verkligen att göra från Spanien.

Nu har HR-Kompassen knoppat av Resekompassen och startat samarbetet med Padel365, som vill ta ner grupper för att spela padel, en kvinna i Spanien som jag kan ordna bra boenden tillsammans med. I och med målet på AAAC-listan fokuserar jag på att hitta fler samarbetspartners för att kunna erbjuda grupper och individer personlig utveckling med härliga upplevelser, alltifrån utflykter, träning, vinprovning, ridning, golf, yoga osv. Även ledarskapsutbildningar och teamutveckling kommer att erbjuds. Allt ska skräddarsys utifrån målgrupp.

Det är lätt att ge upp och vardagens listor och stress tar över, det är lätt att tro att det ändå inte kommer gå men nu finns hoppet och fokuset för mig både som privatperson och företagare.

Jag har även ett annat hinder och det är att många börjar få flygskam på grund av alla debatter kring miljön. Trots att flyget är en liten del av detta och att man faktiskt kan bidra till bättre miljö trots att man flyger. Alla kan vi bidra på olika sätt och förhoppningsvis ska inte sådant här hindra att människor inte uppfyller sina drömmar.

Jag hoppas kunna berätta om fortsättningen om två år. Hur gick det sen?

Jessica Forsén, HR-Kompassen

 

Annons