Axel Andén ny chefredaktör på Haparandabladet

Haparanda Axel Andén blir ny chefredaktör på Haparandabladet.

Axel Andén kommer närmast från uppdraget som chefredaktör på Medievärlden, som ingår i Bonnierkoncernen. Han har tidigare arbetat på Dala-Demokraten och Svenska Dagbladet.

Örjan Pekka, Haparandabladets ägare, som har varit chefredaktör och ansvarig utgivare sedan 1997, kvarstår som tidningens vd och ledarskribent.

– Det känns riktigt roligt. Axel Andén tillför en digital kompetens och en kunskap om media som kommer att vara värdefull för våra läsare och annonsörer. Han är också känd bland våra läsare, då han under ett antal perioder sedan 2016 jobbat på Haparandabladet, säger Örjan Pekka i ett pressmeddelande.

– Haparandabladet är en välskött dagstidning som spelar en mycket viktig roll för samhällena i Tornedalen med sina lokala granskningar. Den är en av få fristående dagstidningar i Sverige som inte köpts upp av någon av de stora koncernerna och efter två somrar som nyhetschef vet jag att det är ett roligt jobb med fantastiska kollegor, säger Axel Andén.

I uppdraget ingår att fortsätta utveckla den abonnerade tidningen och också utveckla Haparandabladets digitala produkter. Axel Andén tillträder i november.

För transparensen: Axel Andén är son till Affärer i norrs ansvarige utgivare Lennart Håkansson