Erik Ranängen

Erik Ranängen blir ny lokal chef för Sveriges Byggindustrier. Foto: Lennart Håkansson

Erik Ranängen ny lokal chef för byggindustrin

Luleå Erik Ranängen blir ny lokal chef för branschorganisationen Sveriges Byggindustrier i Norrbotten, och ansvarig för Norrbottens Byggmästareförening.

Erik Ranängen kommer närmast från egen konsultverksamhet. Tidigare har han varit vd för byggföretaget Edito i Piteå och Norrbottens Media i Luleå.

- Det känns riktigt roligt och stimulerande. Byggbranschen gör viktiga och bra saker. Jag är glad över att vara en del av det, säger Erik Ranängen, som just tillträtt sin nya befattning som också innebär att han är vd för fastighetsbolaget Norrbottens Byggmästareförening Fastighets AB som äger fastigheten i kvarteret Hackspetten mittemot stadshuset.

Som lokal chef för Sveriges Byggindustrier vill han verka för att förbättra villkoren för medlemsföretagen framför allt när det gäller sund konkurrens, bättre säkerhet på arbetsplatserna och att göra byggbranschen attraktiv som arbetsgivare, för att säkra kompetensförsörjningen framöver. 

- Det har kommit in fler tjejer i branschen, men vi kan bli bättre på det. Vi vill också få in fler nyanlända, säger Erik Ranängen.

Erik Ranängen efterträder Fredrik Kristiansson som blivit vd för byggföretaget Prefabmästarna i Öjebyn.

Annons