Tåhlin Och Karlsson

Gunnar Tåhlin, Galären, och Stefan Karlsson

Galären tar över Savoy och Alcatraz

Luleå Fastighetsbolaget Galären köper rörelserna på Savoy Hotell och nöjespalatset Alcatraz av entreprenören Stefan Karlsson.

Stefan Karlsson säljer för att hinna ägna sig åt sina andra hotell och restauranger, framför allt det senaste projektet, Hotell Havsbaden i Grisslehamn.

- För ett par veckor sedan berättade jag för Galären att jag planerade att avyttra mina verksamheter i Luleå eftersom tiden inte räcker till för allt. De fick förhandsinformation eftersom de äger fastigheterna där jag driver Alcatraz och Savoy. Det slutade med att Galären erbjöd sig att köpa båda rörelserna och ta över driften, säger Stefan Karlsson.

För Galären innebär affären en ny bolagsstruktur och ett nytt affärsområde: hotell och nöjen.

- Vi har haft ett starkt engagemang i både Alcatraz och Savoy i egenskap av fastighetsägare. Vi har tagit stora investeringskostnader och vet att den underliggande lönsamheten är god. Därför känns det här som ett naturligt steg, säger Gunnar Tåhlin, Galärens vd, som själv har bakgrund från hotellbranschen.

Därmed sällar sig Galären till andra fastighetsbolag som kompletterat sina verksamheter med affärer inom besöksindustrin. Till exempel i Umeå där fastighetsbolaget Balticgruppen äger hotellen Blå Aveny och U&me.

Savoy och Alcatraz omsätter tillsammans cirka 70 miljoner kronor och har 50 anställda på hel- eller deltid. Galären planerar investeringar  på båda anläggningarna. På Savoy förbereds en utbyggnad med fler hotellrum och en ny takterrass med bar.

Annons