Dennis Wallenberg Jeansblaget

Dennis Wallenberg, Jeansbolaget fick Årets handelspris. Foto: Lennart Håkansson

Jeansbolaget fick Årets handelspris

Luleå Dennis Wallenberg som driver Jeansbolaget fick ta emot Årets handelspris under näringslivseventet Luleå Business Evening under tisdagen. Anders Sundström utsågs till Årets affärsängel. Läs om alla utmärkelser här.(Uppdaterad)

Dennis Wallenberg och Jeansbolaget driver två butiker, en i Smedjan i Luleå som öppnade hösten 2017 och en i Piteå som öppnades vid årsskiftet. 

Det är Visit Luleå som utser pristagare och delar ut priset.

Fler priser delades ut under  Business Evening på tisdagseftermiddagen:

Exeri utsågs till Årets IT-organisation. Exeri utvecklar system för övervakning av elnätet som gör det möjligt att snabbare kunna åtgärda strömavbrott. För några veckor sedan gick Skellefteå Kraft in som delägare i det nybildade företaget som utvecklats i inkubatorn ABI i Luleå.

Årets IT-norrbottning blev Agneta Hedenström, som är digital utvecklare för grundskolan i Luleå kommun. Hon har tidigare tilldelats Nämnarenstipendiet, ett matematikstipendium för bästa matematikutvecklingsprojekt.

Almis utmärkelse Årets nya företagare gick till Dan Lestander och Martin Englund som driver fiskedragsföretaget Headbanger Lures. Företagets produkter har fått uppmärksamhet i USA, vilket är en jättemarknad för sportfiskeutrustning.

Anders Sundström, styrelseordförande i Kaunis Iron, fick utmärkelsen Årets affärsängel. En viktig del i motiveringen är hans arbete att skaffa kapital till och leda återstarten av gruvan i Pajala.

Årets företagarstipendium som Luleå kommun delar ut gick till kommunikationsbyrån Meramedia. I motiveringen står det att Meramedia är ett tillväxtföretag som haft betydelse för både lulebornas upplevelse av sin stad och bilden av Luleå ute i landet.

Christer Jonsson utsågs till Årets UF-ambassadör. Han har arbetat med Ung Företagsamhet under lång tid, bland annat med entreprenörskapsutbildning i grundskolan. Det var UF och Luleå kommun som utsåg honom.

Årets företagare blev Magnus Larsson, Hanzéns. (Läs separat artikel här)

Cirka 400 gäster hade samlats på Kulturens hus för Business Evening, som är första delen av Luleå Business Awards. Den arrangeras av Luleå Näringsliv i samarbete med Norrbottens Media.

Annons