Amin Mazraeh, SCMT Group AB

Amin Mazraeh, SCMT Group AB i Luleå är med på 103-listan.

Norrbottningar på ung topplista

Luleå Organisationen Företagarna har presenterat en lista med 103 nytänkande och spännande företag som drivs av unga entreprenörer i Sverige. Här är norrbottningarna som är med på listan.

Tommie Lögdahl, 26, No Waste Co AB/Nowa Drops, Luleå
Tvål i tablettform – för färre plastförpackningar och transporter. Idén om en tablett som omvandlar kranvatten till flytande tvål tog form i Luleås affärsutvecklingsprogram Impact Lab. Har vunnit 250.000 kronor i entreprenörstävlingen Rivstart.

Ellen Westerberg, 18, Jakob Burström, 18, Julia Åström, 19, Tove Edström, 18, Alexander Pettersson, 18, Mitt Norrbotten UF, Luleå
Norrbotten är till för alla oavsett etnicitet, kön, sexuell läggning och religion. Det är budskapet i kokboken där profiler som Börje Salming, Charlotte Kalla, Mió Evanne och Maud Adams berättar vad Norrbotten betyder för dem och bjuder på sina favoritrecept. Vann i regionfinalen och representerade Norrbotten i SM i Ung Företagsamhet.

Amin Mazraeh, 28, SCMT Group AB, Luleå
Förbättrar säkerheten och underlättar underhållet för aktörer inom järnvägsindustrin. Järnvägskomponenter övervakas i realtid. Felaktigheter rapporteras direkt och kan på så sätt fixas snabbare för att minimera störningar. Prisad i Venture Cups idétävling.

Erik Malmelöv, 19, Alexander Erkstam, 19, Utia AB, Luleå
Rekryteringsplattform där företag inom event, handel, hotell och restaurang matchas med högstadie- och gymnasiestudenter. Hela processen sker digitalt med stort fokus på videoansökningar och vilka kandidaterna är som person, inte hur någons cv eller kontaktnät ser ut.

Sebastian Landin Olsson, 18, En Norm UF, Luleå
Vill få fler att engagera sig för jämlikhet och acceptans för olikheter. Moderniserar samhällets syn på social, etnisk och kulturell mångfald via föreläsningar och workshops.

103-listan presenteras av organisationen Företagarna i samarbete med Almi.

Annons