Peterjuntti O Majvormülle

Peter Juntti tar över efter Majvor Müller som ordförande för Nyföretagarcentrum Nord. Foto: Camilla Sehlin

Peter Juntti ny ordförande för Nyföretagarcentrum Nord

Luleå Peter Juntti, kommundirektör i Övertorneå, blir ny ordförande för Nyföretagarcentrum Nord. 

Peter Juntti efterträder Majvor Müller som varit ordförande sedan organisationen bildades 2014.

- Det har varit fyra fantastiska år med både uppbyggnad och expansion. Nyföretagcentrum är nu en självklar aktör i länet, så jag känner att tiden är mogen att lämna över stafettpinnen till nästa fas och en ny ordförande, säger Majvor Müller.

Senaste året har Nyföretagarcentrum Nord gått från att vara en lokal aktör i Luleå, till att bli en regional aktör. Föreningens nyföretagarrådgivning finns nu i 6 av Norrbotten 14 kommuner och fler kommuner är på väg att ansluta.

- Jag har följt Nyföretagarcentrum Nord under några år, både genom min tidigare tjänst som tillväxtchef i Haparanda kommun och nu som kommundirektör i Övertorneå. Jag har även suttit som styrelseledamot och vice ordförande i Nyföretagarcentrum Nord under föregående år. NyföretagarCentrum Nord är en välskött förening som arbetar både smart och kostnadseffektivt och dessutom med mycket goda resultat. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta för tillväxt via nya företagare i Norrbotten genom min nya roll som ordförande, säger Peter Juntti.

Verksamhetsledare sedan starten har Camilla Sehlin varit. 

Nyföretagarcentrum Nord är en ideell förening, som erbjuder kostnadsfri rådgivning till personer som vill starta företag i Luleå, Haparanda, Övertorneå, Pajala, Överkalix och Arvidsjaur.

Annons