Sigma Industry köper Ignite

Luleå Sigma Industry East/North AB förvärvar Piteåföretaget Ignite Utveckling AB.

Med förvärvet vill Sigma Industry stärka sin leveranskapacitet inom gruv- och processindustrin i norra Sverige.

- Ignite är ett välskött kvalitetsbolag med väsentligt kompetent personal och mycket goda kundreferenser. Förvärvet förstärker Sigmas kompetens och leveransförmåga inom process- och gruvindustrin, säger Erik Freese, vd för Sigma Industry.

Ignite är ett teknikkonsultbolag med verksamhet i Piteå och Luleå. Företaget har lång erfarenhet av att leverera projekt- och expertutredningar inom gruv-, verkstads- och processindustrin. Sedan starten 2009 har Ignite levererat konsulttjänster inom mekanisk- och processteknisk konstruktion och teknisk dokumentation. Företaget har 10 anställda vid kontoren i Piteå och Luleå.

- Sigma är ett entreprenörsdrivet företag. Att bli en del av Sigma ger oss ännu bättre förutsättningar att ta nästa steg i utvecklingen av vår personal och våra verksamhetsområden. Vi kompletterar varandra och blir starkare tillsammans, säger Ignites ägare Lars Olofsson och Marcus Forsberg i ett pressmeddelande.

Sigma Industry East/North AB är ett teknikkonsultföretag med säte i Stockholm och verksamheter och kontor från Luleå i norr till Linköping i söder. Sedan starten 2014 har bolaget växt till över 300 anställda och en omsättning på 450 miljoner kronor. Bolaget är en del av Sigmakoncernen som har 4.500 anställda i 14 länder. Sigmagruppen ägs av familjen Dan Olofsson.