Swebor Federico

Federico Forastieri ska leda Swbors dotterbolag i Mexiko.

Swebor Stål startar dotterbolag i Mexiko

Luleå Swebor Stål startar ett dotterbolag i Mexiko, för att expandera på marknaden i Syd- och Centralamerika.

Det nya dotterbolaget kommer att fokusera på ökad varumärkeskännedom och erbjuda Swebors stålprodukter till nischade branscher.

- Gruvindustrin i Sydamerika är i ett ständigt behov av hållbart slitstarkt stål. Swebors produktutbud kommer tillföra kvalitet och tillit där det behövs som mest, säger Federico Forastieri som ska leda det nya dotterbolaget.

Enligt honom är det här första steget i en expansion i regionen.

Vi kommer börja med att öppna kontor i Mexiko för att sedan expandera över Syd- och Centralamerika, säger Federico Forastieri. 

- Vi är väldigt glada över att ha Federico på plats. Hans erfarenhet och nätverk kommer vara mycket värdefullt för Swebor. Det här är samtidigt bara ett första steg för oss, vi kommer att göra fortsatta satsningar i Sydamerika, globalt och här hemma, säger Petter Eriksson, vd på Swebor Stål.

Swebor Svenska Stål AB erbjuder stålprodukter för gruv-, transport- och säkerhetsindustrin. Företaget omsätter cirka 200 miljoner kronor och verkar på den globala marknaden. Huvudkontoret ligger i Luleå och produktionen sker i Jokkmokk, med kapacitet att tillverka 20.000 ton stål per år.

Annons