Tromb säljer system till Norge

Piteå Digitala affärsutvecklingsföretaget Tromb etablerar sig på norska marknaden efter en beställning från norska EL og IT-förbundet.

– Vi har fått förtroendet av norska EL og IT-förbundet att ta fram ett användarvänligt webbaserat verktyg för att beräkna ackordslöner, ett riktigt roligt uppdrag som utvecklar både oss och dem, säger Peter Bergkvist, säljansvarig för Tromb i Stockholm.

Bakgrunden är att Tromb sedan flera år utvecklar och underhåller Ackordswebben åt Svenska Elektrikerförbundet. Det är ett system som hjälper förbundets medlemmar att hantera hela kedjan från ackordsregistrering till distribution av löneunderlag. 

– När vi under landstariffkonferensen i Tromsö fattade ett beslut om att digitalisera vårt befintliga ackordssystem började vi med att se vilka befintliga system som fanns på marknaden. Vi bestämde oss ganska snart att utforska möjligheterna att göra en gemensam satsning med Svenska Elektrikerförbundet och på så sätt få ut det mesta ur vår investering, säger Kim André Arnesen, förbundssekreterare på norska EL og IT.

Det system som Tromb nu har påbörjat beräknas vara klart under hösten 2019 och bygger till stor del på Ackordswebben som sedan flera år används av Svenska Elektrikerförbundets medlemmar.