Nytt program för tekniktalanger

Luleå Professionals Nord samarbetar med Schneider Electric om ett talangprogram för unga tekniktalanger.

Schneider Electric är verksamt inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.

Företaget finns i över 100 länder och vill expandera. Därför behöver man knyta till sig unga tekniktalanger. För att locka nyexaminerade ingenjörer och unga med teknisk bakgrund  satsar man på ett talangprogram som sträcker sig över 12 månader, där deltagarna får möjlighet till utbildning varvat med praktiskt arbete. 

Talangprogrammet startar i augusti 2019 och lanseras i Umeå, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Östersund, Gävle, Mora, Falun och Hudiksvall. I den här satsningen samarbetar man med Professionals Nord som arbetar med kompetensförsörjning.

- Det här är en fantastisk möjlighet för nyexaminerade ingenjörer och teknikintresserade att få en bra start i karriären. Schneider Electric är ett spännande bolag där utvecklingsmöjligheterna är många och framtiden lovande. Det ligger helt i tiden att satsa på juniora profiler och jag ser mycket fram emot att få inleda det här samarbetet, säger Alexander Lundgren, kundansvarig på Professionals Nord.

Professionals Nord är grundat i Umeå och har kontor i Luleå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall och i Gävle där man nyligen öppnat.