Part group köper fransk badrumstillverkare

Kalix Part-koncernen, där Part construction i Kalix och Isolamin i Överkalix ingår, köper 70 procent i Altor Industrie.

Part Group skriver i ett pressmeddelande att Altor Industrie är en av Europas främsta tillverkare av prefabricerade badrum till bygg och marin marknad. Företaget tillverkar årligen cirka 8.000 prefabricerade badrum.

– Med detta förvärv satsar vi ytterligare på framtiden och utökar vårt ledarskap inom industriellt byggande. Vi bedömer att vi är två företagsgrupper som kompletterar varandra mycket väl. Geografiskt befinner vi oss på olika marknader, Part Group i norra Europa och Altor Industrie är starka framförallt i Frankrike och Storbritannien och dessutom med mycket leveranser till kryssningsfartyg världen över, säger Anton Lundholm, delägare och VD i Part Group.

– Vi märker en klar uppgång och ett ökat intresse från marknaden gällande prefabricerat byggande. Kunderna ser att dagens metoder att tillverka prefabricerat ger hög kvalitet och smarta lösningar till vettigt pris, dessutom finns tid att spara vilket ger betydligt snabbare inflyttning. Att vi då investerar och köper stora delar av Altor känns oerhört rätt och breddar vårt utbud till marknaden, säger Anders Byström, marknadsdirektör, Part Group.

Part Group har sitt huvudkontor i Kalix och tillverkar bland annat badrumsmoduler, köksmoduler och hotell- och bostadsmoduler.