Jonas Wållberg

Jonas Wållberg, Forsens affärsenhetschef Norr.

Forsen öppnar kontor i Kiruna

Kiruna Byggföretaget Forsen expanderar norrut och öppnar nu kontor och anställer medarbetare i Kiruna och Umeå.

Forsen är ett av Sveriges största byggprojektledningsföretag och är sedan länge verksamt i stora delar av landet, men har tidigare inte haft kontor norr om Uppsala. Nu har man just öppnat ett nytt kontor i Umeå och sedan väntar Kiruna där man redan börjat rekrytera medarbetare.

– Vi ska finnas där våra kunder finns. Och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster i de norra delarna av Sverige så detta är en logisk och självklar satsning, säger Forsens vd Bengt Johansson.

– Det finns en stor marknad i Norrland men det kräver en närvaro för att kunna konkurrera om uppdragen. Vi har rekryterat medarbetare i både Umeå och Kiruna och vi planerar att så småningom öppna kontor på fler orter i Norra Sverige, säger Bengt Johansson.

Expansionen leds av Jonas Wållberg, som rekryterats som affärsenhetschef Norr. Han har arbetat med flera stora markprojekt, bland annat Botniabanan. På Tyréns ledde han expansionen från ett tjugotal till 300 medarbetare. Han kommer närmast från rollen som vd och delägare i företaget Sigma Civil. Han flyttar nu hem till Umeå där han är uppväxt.

– Jag har följt Forsen på avstånd i flera år och vet att det är ett kompetent företag med duktiga medarbetare som alltid levererar. Så det ska bli spännande att bygga upp Forsen Norr med en så stark organisation i ryggen, säger Jonas Wållberg.

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på sju orter i Sverige, med totalt 200 medarbetare.

Annons