Kersti Bergström ny vd på Blikk

Luleå Kersti Bergström blir ny vd för programvaruföretaget Blikk.

Kersti Bergström har sedan ett år tillbaka jobbat som marknadschef på Piteå-företaget Blikk. Hon har en lång bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och var marknadsansvarig på koncernen Skoogs Handels AB innan hon anställdes på Blikk 2018.

Hon tar över vd-rollen efter Blikks grundare Mikael Gramer som blir kvar i företaget som produktansvarig.

– Vi växlar upp med offensiva tillväxtmål. På sikt planerar vi att lansera Blikk även internationellt, säger Kersti Bergström.

Blikk lanserade sitt affärssystem 2017. Det används idag av företag i olika storlekar inom en mängd branscher över hela Sverige. Man räknar med att vid årsskiftet ha ungefär 1.000 kunder, och cirka 8.000 användare. I år räknar företaget med att dubblera omsättningen jämfört med 2018. 

– Vårt mål är att även nästa år fördubbla omsättningen genom att ta ytterligare andelar på den svenska marknaden. Vår ambition är också att vara en ledande aktör inom system för tidrapportering och projekthantering. Vi planerar även för att på sikt lansera Blikk internationellt, säger Kersti Bergström.

En ny säljare har anställts i höst och företaget planerar att rekrytera fler medarbetare under nästa år, både inom sälj, användarstöd och utveckling.

Blikk är säljer ett affärssystem som hjälper företag att samla sina viktigaste funktioner i ett och samma molnbaserade system, med projekthantering och tidrapportering i centrum.