Tre Kommuner O Studentconsulting

För att stå starka i konkurrensen om arbetskraften har Bodens kommun, Luleå kommun och Piteå kommun för första gången gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer.

Studentconsulting får uppdrag av tre kommuner

Luleå Kommunerna Luleå, Piteå och Boden har gemensamt upphandlat ett avtal med Studentconsulting om stöd för rekrytering av medarbetare och chefer i kommunerna.

- För att bredda rekryteringsunderlaget behöver vi stöd från etablerade rekryteringsföretag som dels har egna databaser med kandidater och samtidigt verkar över hela landet, säger Ewa Degerman, personalchef i Piteå kommun.

Det är första gången de tre kommunerna gemensamt upphandlat stöd för rekrytering. Orsaken är att man vill öka kommunernas konkurrenskraft när det gäller att attrahera viktig kompetens.

- Vi tre kommuner har stora kompetensförsörjningsbehov nu och framledes. Med detta avtal skapas ett partnerskap där vi tillsammans med Studentconsulting förstärker våra egna resurser och kompetenser för att kunna möta våra utmaningar på ett ännu bättre sätt, säger Maria Lundgren, personalchef i Bodens kommun.

Studentconsulting är idag ett av Skandinaviens stora rekryterings- och bemanningsföretag. Studentconsulting finns på 176 orter i Sverige, Norge och Danmark och har sitt huvudkontor i Luleå. Studentconsulting har senaste året bemannat och rekryterat 11.554 personer i jobb i Sverige, Norge och Danmark.

Annons