De blev årets mentorer i Norrbotten

Luleå Keith Sivenbring och Sofia Lampa har utsetts till årets mentorer i Norrbotten.

Keith Sivenbring, en av delägarna i Arnqvist & Sivenbring i Luleå får utmärkelsen Årets mentor i kategorin Växa som delas ut av Almi Företagspartner. Hans adept har varit Samuel Hellström, vd för Hellströms Bygg i Öjebyn.

Juryn motiverar utmärkelsen med att Keith Sivenbring har "guidat sin adept till en djupare förståelse för företagandet genom att dela med sig av sina erfarenheter och förmedla insikten att se företagandet i sin helhet. Mentorn har upprätthållit en god balans i sitt mentorskap genom att guida adepten till beslut och generöst delat med sig av sina kunskaper och arbetssätt."

Sofia Lampa, vd och delägare i Konsultbuketten i Luleå får utmärkelsen Årets mentor i kategorin Starta som delas ut av Nyföretagarcentrum Nord. Sofia Lampas adept har varit Malin Winberg som driver eget företag och arbetar som moderator för evenemang och instruktör för gruppträning.

Juryn motiverar utmärkelsen med att Sofia Lampa "med sin närvaro och sitt engagemang funnits där som ett viktigt stöd och bollplank för sin adept. Mentorn har generöst investerat sin egen tid i sin adepts utveckling och framgång. Mentorn har även hjälpt sin adept att se sitt företags potential samt stärkt adepten i att lyfta blicken och våga måla upp ännu större visioner inför framtiden."

Utmärkelserna delades ut vid en ceremoni med lunch på landshövdingeresidenset i Luleå, med landshövding Björn O. Nilsson som värd.

Priset Årets mentor växa delas ut av Almi som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag. Priset Årets mentor starta delas årligen ut till en mentor som ingår i Nyföretagarcentrum Nords mentor/adeptprogram och som bidragit till etablering och utveckling av ett nytt företag och bedöms vara en god förebild för andra företagare i tidigt skede.