Norlandia Äldreboende

Norlandias nya äldreboende i Boden. Bild: Norlandia.

Norlandia öppnar nytt äldreboende

Boden Norlandia öppnar ett nytt äldreboende i Björknäsgården i Boden.

Det nya boendet innehåller 126 lägenheter, café, orangeri, solrum och en utemiljö. Byggherre har varit Peab och fastighetsägare är Hemsö och Bodens kommun.

- Det känns fantastiskt att äntligen vara i mål. Vi har haft ett mycket bra samarbete under resans gång vilket möjliggjort att vi kunnat skapa ett framtida äldreboende utifrån de äldres perspektiv och förutsättningar. Utöver en bekväm boendeform kommer vi kunna erbjuda många sociala aktiviteter och evenemang för de äldre, säger Bruno Petersson, affärschef och projektledare på Norlandia.

Bygget har pågått i två år och nu i början av november flyttar de första boende in. Om ett par månader ska det vara fullt.

- Björknäsgården är Norrbottens modernaste äldreboende, och jag är jätteglad att kommunen kan erbjuda ett trivsamt boende av senaste slag till Bodens seniorer, säger Bodens kommunalråd Claes Nordmark.

Norlandia Care AB driver förskolor, patienthotell och äldreomsorg på den svenska marknaden. Det är ett dotterbolag i den norska koncernen Norlandia Care Group AS som driver verksamhet i Norge, Sverige, Finland och Nederländerna. Företaget är registrerat i Bodø och har huvudkontor i Oslo. Koncernen har 5.500 anställda och omsätter cirka 2,8 miljarder norska kronor.