Skogsvallen blir Nyabvalllen

Luleå IFK Luleå och entreprenadföretaget Nyab har tecknat ett nytt sponsoravtal, som innebär att arenan Skogsvallen från och med årsskiftet byter namn till Nyabvallen.

Nyab och IFK Luleå inledde partnersamarbete våren 2019. I och med det nya avtalet fördjupar man samarbetet ytterligare.

- Det här ger oss en stark ekonomisk plattform och ett nätverk med skickliga människor som möjliggör att bygga nytt, rätt och fräscht. Och som vill ta föreningen till nästa nivå tillsammans med oss och våra andra partners. Redan i somras kände vi att vi hade hittat varandra och att vi ville utöka samarbetet med fokus på ansvarsfull utveckling för lokalsamhället och IFK Luleå, säger Ingemar Ek, vice styrelseordförande i IFK Luleå.

Samarbetet är en del i IFK Luleås satsning på att ta sig tillbaka till fotbollens finrum, Superettan. För Nyab, som funnits i sex år, är det här företagets största sponsoråtagande hittills.

- Vi är stolta och ödmjuka över att på kort tid ha skapat sådana värden att vi har möjlighet att göra det här med IFK Luleå och deras medlemmar. En av de främsta anledningarna till att vi satsar på IFK är just att vi tycker de byggt en stark grund genom att engagera så många ideella krafter, både i elitlaget och ungdomslagen, säger Johan Larsson, koncernchef för Nyab. 

Skogsvallen är Luleå kommuns representationsarena och huvudarena för fotboll. Det är också arenan för IFK Luleås hemmamatcher och var det redan när laget spelade i Allsvenskan 1971. Namnbytet till Nyabvallen förutsätter ett nämndbeslut i Luleå kommun, vilket förväntas ske i slutet på oktober.