Anne Graf går till internationellt uppdrag åt Facebook

Luleå Anne Graf lämnar vd-jobbet på Hydro66 för ett internationellt uppdrag åt Facebook.

Anne Grafs nya chefsuppdrag på Facebook innebär att hon får titeln "datacenter infrastruktur services manager". Hon kommer att arbeta under platschefen i Luleå, men inte med driften av anläggningen här.

- Det är en ny roll med internationellt fokus. Jag vet inte exakt vad jag ska göra, och jag gillar idén med ett delvis blankt papper, säger Anne Graf.

Hon har haft kontakt med Facebooks utveckling i Luleå ända från starten i sina tidigare roller på Luleå Näringsliv och The Node Pole.

- Jag har alltid haft en relation till Facebook och folk som jobbar där. Det Facebook gör är världsledande och innovativt. Nu är jag nyfiken på vad jag kan lära mig och vad jag kan bidra med, säger Anne Graf.

Anne Graf lämnar datacenterföretaget Hydro66 i Boden efter tre år, först som affärsutvecklingschef och sedan som vd. Under hennes tid som vd börsnoterades företaget i Kanada.

- Det är en stafett. Det ska vara olika kompetenser i olika faser. Det var Andy Long som var vd i uppstarten. Sedan tog jag över när vi byggde upp kapaciteten till 20 megawatt. Nu blir det mer fokus på att supporta kunder och då känns det som att jag har sprungit min del av stafetten, säger Anne Graf.

På Hydro66 efterträds Anne Graf som vd av David Rowe, som grundade Hydro66 i London och nu är företagets styrelseordförande.

- Styrelsen tackar Anne för hennes viktiga bidrag till verksamheten under expansionen av datacentret. Anne tar en senior roll på Facebook, och vi önskar henne all framgång. Jag ser fram emot att leda verksamheten och att tillsammans med våra kunder och partners fokusera på vårt prisbelönta, ultra-effektiva datacenter, säger David Rowe.