Billerud Korsnäs bättrade resultatet

Billerud Korsnäs fabrik i Karlsborg vid Kalixälven. Foto: Lennart Håkansson

Billerud Korsnäs fortsatt i topp i hållbarhet

Kalix Billerud Korsnäs behåller en position i toppen inom förpackningsindustrin när det gäller hållbarhet.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) och Robeco SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA) är en utvärdering av företagens hållbarhetsprestanda.

Varje år analyseras över 3.400 börsnoterade företag i hela världen. De 10 procenten företag med högst poäng inkluderas i Dow Jones Sustainability World Index. Billerud Korsnäs är branschledande inom kategorin Containers & Packaging och ingår i Dow Jones Sustainability World Index. Billerud Korsnäs uppnår branschens toppresultat i 11 kategorier, bland annat för sin klimatstrategi, leverantörskedja och medarbetarutveckling.

- Det är en stor ära för oss att återigen bli utsedda till det mest hållbara förpackningsföretaget och ett av världens mest hållbara företag. Det är ytterligare bevisföring för att vi tar ledarskap i att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Genom att delta i DJSIs bedömning får vi också mycket värdefulla insikter om var vi behöver öka tempot i våra ansträngningar, säger Malin Ljung Eiborn, chef för hållbarhet och kommunikation.

Billerud Korsnäs har en fabrik i Karlsborg utanför Kalix.