FN prisar Max för klimatinitiativ

Luleå FN prisar hamburgerkedjan Max för satsningen klimatpositiv, som framhålls som en lösning andra företag kan ta efter.

FN offentliggjorde under torsdagen att Max Burgers är en av pristagarna till årets Global Climate Action Award och det enda europeiska företaget i kategorin ”Go Climate Neutral Now”. 

- I år hade vi över 670 otroliga ansökningar till UN Global Climate Action Award. Det är vårt nöje att utse Max Burgers till pristagare. Som först i världen fungerar deras klimatpositiva meny som en ledstjärna mot en mer hållbar framtid för alla. Genom att ge kunderna möjlighet att bättre förstå matens klimatpåverkan leder Max vägen när det gäller att mäta, minska och kompensera deras koldioxidavtryck - vilket är ett lysande exempel på en klimatlösning som fungerar för andra att ta efter, säger Niclas Svenningsen, chef för UN Climate Change Global Climate Action Programme.

Bland 670 ansökningar, utsågs 15 till pristagare.

- Det här är ett mycket viktigt erkännande för vårt klimatarbete. Vi i ägarfamiljen är oerhört stolta och hoppas att Max inspirerar fler företag att bli klimatpositiva, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.