Lambertsson etablerar sig i Luleå

Luleå Lambertsson har etablerat sig med en depå i Luleå med uthyrning av byggmaskiner. Företaget är sedan tidigare stort i mellersta och södra Sverige. Nu vill man ta marknadsandelar i Norrbotten.

– Vi går in i Norrbotten med en ödmjuk inställning men med hög målsättning, säger Fredrik Carlsson, platschef vid den nya depån på Nordkalottvägen som invigdes i veckan.

Byggföretagen numera äger allt mindre egna maskiner. De slipper investeringskostnader och det blir som regel billigare att hyra utrustning för den tid man behöver den.

– Vi hyr ut i princip allt som bygg- och anläggningsföretag kan behöva. Även privatpersoner som behöver någon specialutrustning är välkomna, säger Fredrik Carlsson.

Företaget hyr ut allt från minsta skruvdragare till 14 tons vältar. Man har även utrustning och personal för etablering av elektricitet och värme vid arbetsplatser, trafikanordningar vid byggen av gator och vägar, samt manskapsbodar för små eller stora byggprojekt. Förutom det erbjuder man också trygghet och säkerhet med larm och övervakning på hela bygget.

– Vi har ett tiotal anställda nu vid starten, men jag bedömer att vi kommer att bli 16-17 personer i huset när vi blivit varma i kläderna, säger Fredrik Carlsson.

Lambertsson är ett företag inom Peab-koncernen.

Lars Pekka