Mitta O Charta

Finska mätningsföretaget Mitta tar över Charta i Umeå och blir ännu större i Sverige. Foto: Mitta

Mitta köper Charta i Umeå AB

Luleå Det finska företaget Mitta, som i fjol köpte Luleåföretaget MRM konsult, expanderar vidare i norra Sverige och köper nu Charta i Umeå AB.

Charta bedriver kart- och mätteknik med databearbetning och omsätter cirka 3,5 miljoner konor och sysselsätter 5 experter. Ägarna Jan Eriksson och Pär Eriksson blir kvar i verksamheten och blir delägare i Mitta, ett upplägg liknande det som gjordes i Luleå i fjol med MRM konsult. I Luleå finns 20 anställda.

- Förvärvet av Charta ökar Mittas resurser i Västerbotten och vi ser bra möjligheter att bli större i regionen och också att samarbeta med våra finska kollegor i Vasa, säger Tomas Knutsson, vd för Mitta AB.

Mitta-koncernen är ett konsultföretag inom mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar och miljötjänster. Omsättningen var  370 miljoner kronor 2018. På senare tid har man etablerat kontor i Sundsvall och Karlstad. Vi årets slut ska man ha 150 medarbetare i Sverige. Totalt har Mitta 450 medarbetare på 30 orter i Finland och Sverige.

Annons