Jesper Eman O Fredrik Högberg

Jesper Eman. Centropy, och Fredrik Högberg, More Industries.

More Industries satsar i Centropy

Piteå Investmentbolaget More Industries investerar i techbolaget Centropy.

Piteåföretaget Centropy har utvecklat en lösning för effektiv kylning av elektronik och i fjol togs bolaget in i rymdinkubatorn ESA BIC Sweden.

I och med att More Industries satsar går Mores vd Fredrik Högberg in i Centropys styrelse.

-Centropys minst sagt innovativa lösning har potential att revolutionera hela elektronikbranschen. I botten är tekniken en kassako för exempelvis stora datacenter. Lösningen möjliggör även kompaktare och lättare komponenter i till exempel datorer eller flygplan. Dessutom bidrar den förbättrade effektiviteten till att öka prestandan, komponenternas livslängd, batteritid samt till att minska energiförbrukningen. Den minskade energiförbrukningen innebär enligt våra beräkningar att vi vid fullskaligt anammande i ett enda svep kunna minska mänsklighetens koldioxidavtryck motsvarande utsläpp från hundra miljoner bilar, säger Fredrik Högberg, grundare och vd för More Industries. 

-Vi är glada att Fredrik ansluter till ett Centropy som idag i huvudsak innehar teknisk kompetens. Redan från starten har vi sett behovet av en mer affärsmässig roll och med Fredrik har vi hittat en person som både passar in i och kompletterar teamet, säger bolagets vd Jesper Eman.

Centropy grundades 2018 i Piteå av forskare och ingenjörer med erfarenhet av kompositmaterial och maskinkonstruktion. Deras nya kylteknik bygger på kompositmaterial och inte metallkonstruktioner, som är det rådande nu.

Fredrik Högberg har också grundat More Digital Studios i Piteå.

Annons