Solar Egg Nominerat

Boken om Solar Egg och eventet då Riksbyggen tände midnattssolen över Gällivare är nominerade till Svenska Designpriset.

Solar Egg nominerat till Svenska Designpriset

Luleå Riksbyggen har två nominerar till Svenska Designpriset

I kategorin "event" har Bostadsrättsföreningen Midnattssolen nominerats för det första spadtaget där man hade Sveriges största svävande lampa. I kategorin "redaktionellt, bok" har boken om Solar Egg för Riksbyggen av upphovsmännen Bigert & Bergström, nominerats.

– Otroligt roligt med två nomineringar som dessutom är kopplade till Riksbyggens arbete med att bygga bostäder i Malmfälten och till social hållbarhet, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland.

I båda fallen har Riksbyggen samarbetat med byrån Futurniture.

Byggstarten av Brf Midnattssolen manifesterades genom tändandet av Sveriges kanske största svävande lampa, en lysande heliumballong på 20 meters höjd, som skulle föreställa Riksbyggens egen midnattssol.

Den flyttbara bastun Solar Egg ritades på uppdrag av Riksbyggen av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. 
Solar Egg har fått en rad utmärkelser, bland annat designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 och vunnit German Design Award och Swedish Arts & Business Awards.

Annons