Arctic Infra lanserar nytt affärsområde

Luleå Luleåföretaget Arctic Infra som utför mark- och infrastrukturarbeten, lanserar nu det nya affärsområdet Anläggning, med nyanställde David Wallin som ansvarig chef.

David Wallin kommer närmast från NCC där han arbetat i tio år, bland annat som projektchef för Anläggning och industri.

- Marknadsutsikterna för anläggning ser goda ut kommande år. Det är ett stabilt, kontracykliskt segment i tillväxt. Vi har fram till idag fokuserat på markarbeten och infrastruktursprojekt. I och med bildandet av Anläggning specialiserar vi oss på fler segment, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

- För mig är det ett naturligt steg att gå vidare till Arctic Infra. Det är ett ungt bolag med en tydlig vision, nu får jag vara med att staka ut vägen framåt som ytterst ansvarig för Anläggning. Härnäst ska jag rekrytera en stark organisation med hög kompetens och ambition. Jag ser fram mot att nyttja de synergieffekter som kommer att skapas mellan mark, infrastruktur och anläggning, säger David Wallin.

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå, och platskontor i Gällivare och Kiruna. Företaget grundades i fjol av Mikael Johansson och Gustav Nilsson, som driver Gällivare Frakt. Företaget ingår i koncernen GM Investment Group tillsammans med systerföretagen Gällivare Frakt och Dalton Fastigheter.