Siv Aidanpää Edlert

Siv Aidanpää-Edlert, vd för LKAB Fastigheter.

LKAB Fastigheter halverar hyror

Luleå LKAB:s fastighetsbolag ger sina hyresgäster rabatter under coronakrisen.

LKAB Fastigheter halverar hyran för sina hyresgäster inom de branscher som omfattas av det statliga stödet för hyresnedsättning som är en av regeringens åtgärder under coronakrisen.

– Det känns bra att LKAB Fastigheter nu kan gå in och tillsammans med staten ge en rejäl rabatt på hyran för de aktörer som nu pressas hårt av Coronakrisen. Vi har valt att utnyttja systemet fullt ut och halvera hyrorna för att på så sätt kunna bidra så mycket som möjligt, säger Siv Aidanpää-Edlert, vd för LKAB Fastigheter.

Det gäller branscher som sällanköpshandel, hotell och restaurang. Här omfattas butikshandel, logiverksamhet, restauranger och arrangemang av kongresser och mässor, men även konsumenttjänster som tandläkare, fysioterapeutisk verksamhet och hår- och kroppsvård.

– Jag hoppas att hyresrabatten ska göra livet lättare för de hårt pressade företagen i Malmfälten och att fler fastighetsägare kan göra samma sak. Krisen kommer förr eller senare gå över och det är viktigt för Malmfälten att dessa företag finns kvar den dagen. Nu är det viktigt att alla hjälper till och gör vad vi kan för att stötta, säger Siv Aidanpää-Edlert .

Annons