Malmberget

LKAB går in som part i Företagsakuten i Gällivare. Foto: Lennart Håkansson

LKAB går in i Företagsakuten

Gällivare LKAB går in som aktiv part i Företagsakuten, ett initiativ av Gällivare kommuns näringslivsbolag, och vars syfte är att stötta det lokala näringslivet under coronakrisen.

"Det är självklart för oss som en stor aktör i Malmfälten att ställa upp i svåra tider. Att upprätthålla värde- och leverantörskedjor inom vår sektor men också inom andra viktiga sektorer kommer vara en stor utmaning framåt och det kommer att krävas att goda krafter hjälps åt för att bidra till att mildra de negativa effekterna för företag och anställda i våra samhällen.  Det är också viktigt att våra företag och samhällen är välfungerande och beredda att växla upp när Coronakrisen börjar avta", skriver LKAB i ett pressmeddelande.

Andra som stöder Företagsakuten är Boliden och Sparbanken Nord. Med i samverkan är också Almi och Norrlandsfonden.

LKAB skriver att samma initiativ skulle vara önskvärt i Kiruna:

"Vi tycker att Gällivare Näringslivs initiativ är bra och ser liknande behov i Kiruna. Vi vill därför med detta brev indikera vårt intresse att medverka om Kiruna kommun skulle vilja starta en likartad verksamhet. Självfallet finns vi också här för att diskutera andra initiativ för att begränsa effekterna av covid-19 på vårt samhälle."

Annons