Niklas Johansson

Niklas Johansson blir ny kommunikationsdirektör på LKAB. Foto: Mats Lundqvist

Niklas Johansson ny kommunikationsdirektör på LKAB

Luleå Niklas Johansson är ny direktör för enheten kommunikation och klimat. Han efterträder Bo Krogvig som får nytt uppdrag i LKAB-ledningen.

Niklas Johansson kommer närmast från posten som statssekreterare för Mikael Damberg när han var närings- och innovationsminister och sedan för Ann Linde när hon var utrikeshandelsminister.

Han är civilekonom och har också erfarenheter från industri. Han har bland annat varit vice vd och kommunikationschef för en mindre internationell industrikoncern.

- Jag hälsar Niklas välkommen som kommunikationsdirektör. Det är en viktig markering att vi nu lyfter upp klimatfrågan som en viktig del inte bara i vårt interna arbete utan också i vår externa kommunikationsverksamhet, säger Jan Moström, vd och koncernchef.

-  LKAB är idag en föregångare inom gruvindustrin inte minst när det gäller den alarmerande klimatfrågan. Samtidigt menar jag att vi har en skyldighet att inför omvärlden berätta om det arbete vi gör och de förutsättningar som gäller för oss. Det känns verkligen roligt att börja på LKAB, säger Niklas Johansson.

Han efterträder Bo Krogvig som blir direktör i vd-staben Strategiska projekt på LKAB. I uppdraget ingår arbete med samhällsomvandlingarna och EU:s system för handel med utsläppsrätter.

— Jag känner Bo väl efter vårt snart femåriga samarbete. Bo kommer att hantera en rad frågor som är av strategisk betydelse för LKAB, säger Jan Moström.