Peter Fjällborg

Peter Fjällborg stöttar företag i Kiruna med 40.000 kronor.

Peter Fjällborg skänker 40.000 till lokala företag

Kiruna Företagaren Peter Fjällborg skänker 40.000 kronor till företag i Kiruna som en hjälp i coronakrisen.

- Nu om någon gång måste vi hjälpas åt. Jag har därför bestämt att jag ska stötta lokala företag som drabbats hårt i coronakrisen. Jag satsar 40.000 kronor på Kiruna, skriver Peter Fjällborg på sin Facebook-sida.

Företag i Kiruna som har 0-10 anställda och tappat intäkter under coronopandemin kan anmäla sitt intresse till Peter Fjällborg. Fyra företag får 10.000 kronor var.

Peter Fjällborg driver tillsammans med sin fru Pernilla Ekonomipartner i Kiruna AB.

- Jag startade själv företag 2014 och hade då över 2 miljoner i skulder. Min första son var inte ens 6 månader gammal och jag började på noll. Men redan efter 6 månader gick jag med vinst tack vare det stöd jag fick av lokala företag i Kiruna som tipsade kunder åt mig och jag kunde rätt fort betala bort nästan alla mina skulder, säger Peter Fjällborg till Affärer i norr.

Nu vill han ge tillbaka.

- Jag förstår om det finns små företag som kanske är nystartade eller sitter på mycket lån att de är oroliga i dessa tider. 10.000 kronor är kanske inte så mycket men det kanske kan hjälpa dem en liten bit på traven. Kanske kan fler företagare som har det gott ställt också hjälpa till?

Reaktionerna på hans initiativ visar att det uppskattas av många.

- Jag har en bra ekonomi både privat och i företaget Ekonomipartner i Kiruna AB. Vi har råd att stötta med åtminstone 40.000 kronor i dessa tider, säger Peter Fjällborg.

Annons