Destination Piteå nysatsar

Cecilia Lindström, handelsutvecklare på Visit Piteå. Foto: Visit Piteå

Rekordförsäljning av presentkort

Piteå Mellan Januari och april har försäljningen av Piteå Presentkort fördubblats jämfört med samma period i fjol. Det är en effekt av privatpersoners vilja att stötta den lokala handeln under coronakrisen.

Piteå Presentkort är stadens största samlade presentkort med över 60 anslutna företag. 2019 såldes presentkort för cirka 1,3 miljoner kronor, en ökning med 16 procent jämfört med 2018. Under första kvartalet i år har värdet på försäljningen av Visit Piteås presentkort ökat med hundra procent jämfört med samma period 2019.

– Alla som handlar med Piteå Presentkort stödjer automatiskt den lokala handeln. Överskottet återinvesteras dessutom i Piteå stad, säger Cecilia Lindström, handelsutvecklare på Visit Piteå. Hon uppmanar alla att utnyttja kortet och handla nu.

- Att så många väljer att stötta Piteås handlare i svåra tider kan vara avgörande för framtiden. Har du ett presentkort som ligger hemma? Använd det redan nu! Passa också på att köpa födelsedagspresenter och julklappar i förtid, så fortsätter du att stötta de lokala företagen i tider då det behövs som mest, säger Cecilia Lindström.

Kortet går att köpa digitalt, på Piteå Turistcenter och i automaterna i Gallerian och Småstaden. Visit Piteå är en ekonomisk förening som vill främja tillväxt och utveckling av Piteå som destination. Medlemmar är företag och organisationer i Piteå.