Sveaskog stöder entreprenörer

Luleå Statliga Sveaskog, som är Sveriges största skogsägare, lanserar ett stödpaket för skogs- och logistikentreprenörer.

– Det är viktigt att vi även efter coronapandemin kan fortsätta att bedriva ett hållbart, lönsamt skogsbruk, vilket förutsätter en vital skogsindustri och entreprenörer med överlevnadsförmåga, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog.

Därför har Sveaskog tagit fram ett stödpaket som skapar förutsättningar att överleva och hantera coronapandemin för bolagets entreprenörer inom avverkning, skogsvård och logistik. Man kommer bland annat att förkorta betalningstiderna på fakturor tillfälligt, från 30 till 10 dagar, och erbjuda entreprenörer möjlighet att nyttja Sveaskogs kanaler för rekrytering. Många av entreprenörerna är i behov av säsongsanställda från andra länder, vilket försvåras när rörligheten över landsgränser påverkats av coronapandemin.

– Vår ambition och avsikt är att prioritera och genomföra planerad plantering 2020, även om merkostnader kan komma att uppstå, säger Mats Oja.