Vaxxa

Pär larsson, vd och Peter Fallström, marknadsansvarig på Vaxxa.

Vaxxa lanserar fordonsauktioner på nätet

Älvsbyn Älvsbyföretaget Vaxxa lanserar nu en nätauktion för begagnade bilar. (Uppdaterad)

Vaxxa är en del av en utveckling som flyttar bilhandeln ut från bilhallarna till affärer på nätet.

- Kunderna är väldigt medvetna om vad de ska titta på redan innan de kommer till handlaren. De visar i princip upp telefonen och säger ”den här vill jag köpa”. Så länge bilen är i det förväntande skicket så blir det affär, säger Pär Larsson, vd för Vaxxa.

Vaxxas affärsidé är att ge fordonshandlare bättre möjligheter att bli av med begagnade fordon de har på laget, och ge köpare ett tryggt och enkelt sätt att köpa bil utan geografiska eller finansiella hinder. Man erbjuder också med hjälp av samarbetspartners billån, transport och garanti. Alla bilar är provkörda och genomgångna före publicering.

Vaxxa grundades av Pär Larsson. Förra året rekryterade han Peter Fallström. När de kontaktade handlare runt om i Sverige, för att se om de hade några begagnade fordon de behövde hjälp att få sålda, var gensvaret stort. De såg ett tydligt mönster: fordonen hade alla över 90 lagerdagar. I många fall attraktiva bilar som bara hamnat fel på grund av märke, modell eller geografiskt läge.

- Med vårt dåvarande arbetssätt kunde vi inte hantera all den mängd förfrågningar så vi började fundera på en lösning, och vid årsskiftet 2019/2020 tog vi beslutet att utveckla och ta fram vad som är Vaxxa.se idag, en plattform för fordonsauktioner som bryr sig lika mycket om köpare och säljare, säger Pär Larsson vd för Vaxxa.

Priset på fordonen sätts med budgivning. Auktionerna startar på 0 kronor men handlarna sätter reservationspriset. De betalar 500 kronor per bil till Vaxxa för auktionen och annons på Blocket. Sajten lanserades den 6 april.

Vaxxa grundades i Älvsbyn. Nu ligger huvudkontoret i Piteå. Bland delägarna finns Fredrik Högberg, More Industries,