Brightnest förvärvar Silverview

Luleå Kommunikationsbyrån Brightnest (före detta Meramedia) förvärvar filmproduktionsbolaget Silverview i Luleå.

Silverviews grundare Jacob Nilsson kommer att driva Silverview som dotterbolag till Brightnest och under varumärket Brightnest.

– Att växa genom dotterbolag som Silverview, med en driven entreprenör, ligger helt i linje för vår fortsatta tillväxt, säger Johanna Grimståhl, vd på Brightnest.

Genom affären vill Brightnest kunna erbjuda filmproduktioner av hög kvalitet. Som en etablerad filmare har Jacob Nilsson med Silverview  byggt en kundbas som omfattar företag som Svea Ekonomi, Varner Group, Scania, Luleå Hockey och destinationer inom Swedish Lapland.

– Jag är redo för nästa steg i min och företagets utveckling, och vill utöka verksamheten. Att göra det tillsammans med Brightnest känns både inspirerande och starkt och jag ser fram emot fortsatt samarbete med alla mina tidigare samarbetspartners såväl som med nya uppdragsgivare, säger Jacob Nilsson.

Tidigare i år bytte Meramedia namn till Brightnest vilket beskrevs som första steget i företagets utveckling av kommunikation, teknik, design och affärsutveckling.

– Med Jacobs erfarenhet och skicklighet är vi övertygade om att vi kommer kunna expandera vårt kunderbjudande, och vi ser med spänning fram emot nya projekt. Vi ser den här satsningen som en av flera nya etableringar de kommande åren, säger Johanna Grimståhl.