Licab

Peder Selberg och Andreas Andersson grundade Licab 2007.

Solwerskoncernen köper Licab

Luleå Efter affären blir Luleåföretaget Licab en del av den finska Solwerskoncernen. 

Solwerskoncernen är en företagsgrupp med finska och svenska företag som under egna varumärken samarbetar inom den tekniska konsultbranschen och byggbranschen.

– I och med att vi blir en del av Solwers får vi tillgång till ett brett nätverk av kompetens och expertis som kommer göra vårt erbjudande och vår affär ännu starkare. Det gör att vi kan fortsätta utvecklas och växa både nationellt och utanför Sverige samtidigt som vi fortsätter vara Licab och värna om det vi byggt upp fram till idag, säger Licabs vd och ena grundare Andreas Andersson.

Andreas Andersson grundade tillsammans med Peder Selberg Licab 2007. Företaget erbjuder tjänster inom infrastruktur, industri och samhälle. Företaget har sedan växt från två anställda till i dag över 60 medarbetare. Utöver huvudkontoret i Luleå har företaget kontor också i Gällivare, Kiruna, Kalix, Piteå och Stockholm. 2017 utsågs företaget till Årets Tillväxtföretag i Luleå.

Solwers-koncernen består av företag inom olika delar av byggbranschen och den tekniska konsultbranschen. Huvuddelen av Solwers koncernföretag finns i Finland men man expanderar sedan 2019 även i Sverige. Verksamheten i koncernens företag drivs oberoende under sina egna namn. Koncernen omsätter cirka 260 miljoner kronor.

– Vi har valt en framtid med Licab då vi kompletterar varandra väl inom olika kompetensområden. Vi har sett Licabs fina utveckling och är imponerade av den kompetens bolaget har, säger Solwers vd Stefan Nyström.

Licabs grundare Peder Selberg och Andreas Andersson går in som delägare i Solwers. Att Licab ingår i Solwerskoncernen innebär ingen förändring för de anställda eller för ledningen i företaget. Företagsnamnet och varumärket behålls oförändrat.

Köpet av Licab är Solwers tredje etablering i Sverige. Affären är förmedlad av Peter Kieri på Svensk Företagsförmedling i Luleå.

Annons