Tornedalsföretagare fick näringslivspris

Haparanda/Övertorneå Tre Tornedalsföretagare fick ta emot Asta och Ragnar Wittikkos näringslivspris vid en ceremoni i Kukkolaforsen i helgen.

Pristagarna var Anna Jaako och Anna-Maria Modig som driver Handlarn i Juoksengi, och entreprenören Janne Lind i Haparanda.

Anna Jaako och Anna-Maria Modig tog över butiken 2017 och får stipendiet för att butiken är en viktig del av näringslivet i Juoksengi.

- Vi är otroligt tacksamma och det känns roligt att få ett kvitto från orten på att vi gör något rätt, säger de till Haparandabladet.

För Haparandas del var det entreprenören Janne Lind som fick priset för sitt stora engagemang inom Haparandas näringsliv.

- Det var oväntat, det är roligt att uppmärksammas och det ger ju mer energi till att fortsätta med att driva olika projekt, säger Janne Lind till Haparandabladet.

Asta och Ragnar Wittikkos stiftelse grundades 2001 och makarna avsatte medel i en stipendiefond för att belöna personer i Haparanda och Övertorneå som främjat näringslivsutvecklingen i kommunerna. 

Stiftelsen förvaltas av Hushållningssällskapet som utser styrelsen som nu består av Svante Spolander, Kukkolaforsen Turism och konferens, Birgitta Jysky, Utbildning Nord och Mikael Kivijärvi, vd för Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten.

Stipendet är på 20.000 kronor vardera.

Annons