Landshövdingen slutar

Luleå Landshövdingen i Norrbotten, Björn O. Nilsson, meddelar att han inte vill förlänga sitt mandat, när det går ut i februari nästa år.

- Beslutet har varit svårt att fatta då jag har trivts utmärkt i min roll som landshövding i Norrbotten. Nu i januari fyller jag 65 år och planerar då att återvända till Stockholm för andra aktiviteter som styrelsearbete och konsultuppdrag, säger Björn O. Nilsson, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Den 1 februari 2021 löper den treåriga mandatperioden ut för Björn O. Nilsson.

- Norrbottens län är helt fantastiskt och har enorma möjligheter inför framtiden och jag hoppas att kunna fortsätta att engagera mig i aktiviteter i Norrbotten även i framtiden, säger Björn O. Nilsson.

Björn O. Nilsson disputerade i biokemi vid Kungliga Tekniska Högskolan och var mellan 2008 och 2017 vd för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Under hans tid som vd för IVA startades den regionala noden IVA Nord med säte i Luleå. Björn O. Nilsson var 2016-2019 ordförande i Svenska Friidrottsförbundet och sedan 2017 ordförande i Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF). Han är ordförande i hushållningssällskapet i Norrbotten och Västerbotten.

Ny landshövding ska utses och meddelas av regeringen.