Max har Sveriges bästa hållbarhetschef

Luleå Kaj Török, hållbarhetschef på Max Burgers, har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef av Aktuell Hållbarhet.

Kaj Török har bidragit till Max hållbarhetskommunikation sedan 2007 då han gjorde företagets första klimatanays. Han rekryterades som hållbarhetschef 2016. Under hans fyra år har andelen sålda vegetariska hamburgare ökat från 2 procent till 22 procent av den totala försäljningen.

– Smak är väldigt mycket kultur. Ett bevis på det är ju att vissa äter surströmming i Sverige. För oss på Max är smaken vårt hemliga klimatvapen. Ju godare klimatsmart mat vi kan göra, desto mer kan vi minska våra klimatutsläpp, säger Kaj Török, till Aktuell Hållbarhet. 

Det är tidningen Aktuell Hållbarhets läsare och en jury som avgjort vem som skulle få utmärkelsen. Juryns motivering lyder:

”Kaj Török har avancerat Max hållbarhetsagenda och bidragit till att göra hållbarhet till en viktig del av Max företagsstrategi. Kaj Török har också bidragit till att Max Burgers hållbarhetsarbete i dag har en folkbildande effekt. Max Burgers hållbarhetskommunikation göms inte i företagets hållbarhetsredovisningar utan når i stället ett stort antal människor ute i företagets restauranger.”